O să trec peste partea în care o să-mi cer scuze pentru că n-am mai fost activă pe aici, pentru că a trecut ceva timp de când nu am mai postat, nu o să promit nimic, o să postez când și cum apuc, când am starea necesară să dezbat anumite subiecte, m-a prins anul 2020 cu proiecte noi așa că am avut capul în alte părți, am multe articole scrise dar momentan sunt în așteptare.

M-am gândit să discut puțin cu bărbații, băieții, masculii…sau cum vreți voi să va numiți, legat de câteva subiecte la care femeile mint, omit sau preferă să citiți voi gândurile. 

  A trecut 14 februarie, ziua îndrăgostiților, acum când tastez este Dragobetele, ziua îndrăgostiților la români, dar pentru tineri… o sărbătoare uitată sau nu… mai sunt și cuplurile alea care le sărbătoresc pe amandoua asta din dorința și moftul femeii, nu-ți imagina că el asteapă una din aceste zile.

Acum câțiva ani scrisesem ceva de genul pe Facebook: Femeile caută motive să primească cadouri iar bărbații caută constant motive să bea, așa că femeile au inventat 14 februarie, 1 și 8 martie… de parcă nu era suficientă ziua ei de naștere și alte 2 de nume… Atunci bărbații au decis că ziua de 5 mai să fie a lor, el bea până uită cum te cheamă… dar tu nu te superi pentru că nu mai e mult până pe 1 iunie când brusc iese copilul din ține (sper că doar la figurat!).

 Bărbații m-au aprobat, femeile s-au abținut, probabil nu sunt fericite că dau din casă, dar pur și simplu așa e, am căutat atenție de când ne-am născut și o să căutăm în continuare, pentru că avem nevoie de confirmare, pentru că așa ne hrănim noi și acesta este modul nostru în care în capul nostru lucrurile rămân calme. Eu cred că aceste sărbători au apărut după o întâlnire între femei, în care au început să discute așa:    

  Femeia 1:

– Fată, al meu nu-mi aduce flori!! I-am zis că nu-mi plac florile când ne-am cunoscut și ce crezi, fraierul m-a crezut!!!

       Femeia 2:

–  Nu îți aduce flori?? Nu pot să cred! Ce nesimțit!!! Ce am putea face să ne asigurăm că primim flori de câteva ori pe an? Fetelor, trebuie să rezolvăm cumva problema asta…

     Femeia 3:

-Am o idee! Hai să facem o zi în care fiecare femeie să primească flori, să fie o sărbătoare a noastră!

     Femeia 4:

–   O idee excelentă! De ce să ne oprim la o zi?? Nu credeți că merităm mai mult? Noi suntem mame, iubite, prietenele lor… cred că merităm mai mult! 

Femeia 5:

–   Are dreptate, votez pentru mai multe zile! Hai să ne gândim în ce perioadă să le punem! Ce flori vă plac? Eu propun când vine primăvara și tooooate florăriile sunt pline de lalele, soarele e prietenos, zambilele miros și ele de la depărtare… e tabloul perfect!!!       

Toate femeile au căzut de acord, le-a luat ceva timp să se decidă la o zi, că una era născută pe 1 martie și nu-i pică bine, parcă ar fi vrut o zi diferită de ziua ei de naștere, pentru că atunci oricum se simte specială, alta a propus o altă zi dar una a zis că nu-i ok că-i poartă ghinion, alta a zis să tragă la șorți, iar după 5 ore, au reușit să se decidă!

 A venit momentul să informeze bărbații, s-au gândit cum să le spună, dar și-au dat seama că întâmpină o problemă, bărbații nu ascultă mereu ce spun, plus că trebuia să-și aducă aminte bărbatul pe lângă ziua ei de naștere și alte zile, așa că au întâmpinat dificultăți majore în această privința.

Femeile, au înțeles că au de dus o muncă grea, că ceea ce fac ele va schimba lumea, marketingul și vânzările, că au revoluționat piața de flori și că le va lua ceva timp să educe acești bărbați dar merită efortul!

Pe scurt ce vreau să spun este că din punctul meu de vedere au abordat puțin greșit problema și cumva cred că și-au dat și ele seama… au stabilit niște reguli cumva impuse cu timpul pentru când o să primească flori, legea lor… marea majoritate o respectă, că suntem nebune și dacă nu fac așa, suntem bosumflate iar dacă suntem bosumflate nu e bine pentru ei, dacă nu e bine pentru ei… ai înțeles idea!

 De ce au abordat greșit? Pentru că deși îi iei flori când a stabilit ea că vrea flori, tot nu e bine!

Păi tu îi iei flori când ia toată lumea flori? Cu ce e EA specială? Că azi trebuia să iei flori.. când o surprinzi și pe ea?

El: Păi știam că nu-ți plac florile?!

Ea: Daaaa…. Bine! Nu-mi plac florile că se ofilesc dar există flori pe care le pot crește… Important e să vrei, să mă asculți…

El: Stai puțin… vorbeam despre flori, acum îmi spui că nu te ascult? Suntem ok, iubita?

Ea: Nu suntem!

Eh, probabil îți sună cunoscut, probabil că nu… Adevărul este că ne dorim atenție și uneori atenția înseamnă o floare, o bomboană mică care să vină la pachet cu o vorba frumoasă și îți spun că și cea mai inteligentă femeie tot pune botul… pentru că atunci când iubim, ne place să ne faceți să ne simțim cele mai speciale iar pentru asta avem nevoie de gesturi mici de atenție.

Așa ca sfat, pentru ține masculule, o să-i iei flori când au stabilit acele 5 femei că trebuie să le iei dar… asta nu-i tot, i-ai o floare, una mică, mică, mică când nu se așteaptă deloc, fără motiv pentru că o să conteze mai mult decât îți imaginezi!

Share: