Scriu aceste rânduri din casă, culmea… după 3 săptămâni de autoizolare, adică m-am întors din Timișoara pe 12 martie și de atunci am mai ieșit o dată  cu câinele la plimbare, mă rog plimbare… câțiva pași pe stradă…

După prima săptămâna am avut o stare de nervi, de dorința de a ieși din casă, de a face ceva afară… îmi doream efectiv să fac câțiva pași așa că l-am rugat pe prietenul meu să ieșim la o plimbare pe străduțe cu câinele, la momentul respectiv erau doar recomandări de a sta în casă… am decis de bunăvoie să rămân acasă pentru că era cel mai sigur mod de a mă proteja de virus, știam că dacă ajung să am nevoie de servicii medicale risc să mă întorc intr-o stare mai grava decât la plecare, așa că am respectat tot, dezinfectat, spălat, stat cuminte și lucrat de acasă.

Sursa: Instgram @amandaoleander
Creeaza desene inspirate din viata, super COOL!

Practic m-am pregătit ca și cum urma să am o ieșire, să mergem undeva frumos și să petrecem ceva timp împreună, am dat pijamaua jos, am aruncat un fond de ten pe moacă, am tras o pereche de ochelari de soare, am legat câinele care era la fel de fericit ca  și mine că ieșim putin din casă și am pornit să ne plimbam  pe străduțe, evitând orice fel de apropiere cu oamenii. Va pot detalia cât m-am holbat la orice din jurul meu, cum am sărit in sus când am văzut copacii înfloriți și cum am simțit că trebuie să tratez orice om întâlnit pe stradă ca un posibil  contaminat, o experiență…

Instagram: @alexandruandreeamon

N-aș vrea să discut despre efectele negative ale acestei situații în care ne aflăm, nu vreau să mă leg nici de joburi, nici de spitale… vreau să evidentiez lucrurile bune care vin la pachet cu această autoizolare, spun autoizolare pentru că am ales să stau acasă deși n-am simptome și au trecut suficiente zile de când am intrat în contact cu oameni, deci se pare că sunt, pentru moment,  în siguranță din punct de vedere medical.

Aș vrea să vorbim despre cum simțit această izolare în relația de cuplu, dacă ne afectează sau dacă ne ajută?!

Acum câteva seri, l-am întrebat pe prietenul meu:

-Cum simți autoizolarea, iubitule? Ai mai stat cu cineva atât de mult timp?

Răspunsul lui ne-a făcut pe amândoi să bufnim în ras:

-NICI CU MINE!

I-am zis: Ești genial! O să scriu despre asta, ai dreptate! (e muza mea uneori).

Adevărul este  că ceea ce trăim acum, cel mai probabil nu vom mai trăi curând, încercăm să vedem partea bună a lucrurilor: limităm știrile ce ne dau o stare negativă, ne informăm… nu suntem ignoranți dar din surse oficiale și o dată pe zi, când se anunță decizii esențiale.

Ne dorim să vedem partea bună, el a reușit să se joace online jocurile copilăriei alături de alți prieteni tot de când erau mici, practic pentru băieți a fost simplu, s-au întors 15 ani în urmă . Să le vezi bucuria cand au câștigat, să-i vezi cum stau cu orele în fața monitorului, acum chiar nu te deranjează!

Ne-am distrat și sper să găsim în continuare puterea de a face haz de necaz împreună!

S-a tot ras pe faptul că nu mai ajungem la saloanele de înfrumusețare, nu ajungem noi la ele dar ne descurcăm cum putem acasă… Așa începe povestea tunsului!

Am fost practică de mică, mi-a plăcut să mă îngrijesc și la salon dar și acasă, pentru că nu mi-a plăcut să depind mereu de altcineva. Așa că, femeie fiind am acasă tot ce-mi trebuie că să rămân tot femeie în această autoizolare… de parul meu nu mă ating cu foarfeca sau vopsea, dar profit să stau cu măști și să nu-l traumatisez prea mult.

De bine, de rău, trec ușor peste asta, o să ajung și la salon… dar vine prietenul meu care se tunde odata la 2 săptămâni că el nu mai poate așa, ce să-i fac? Hai să-l tund!

Încep cu un tutorial despre cum ar trebui să-l tund, ce pași să urmez. După o ora de Youtube mă vedeam deja maestru în domeniu!

-IUBITULE!! Gata, azi te tund! Uite, asa te fac!

-Hai!!! Avem tot ce ne trebuie! 

Ne-am instalat frumos în baie, a scos 3 modele de aparate de tuns și alte 10 capete diferite pentru acele aparate, avea și capă că să nu cadă părul pe el… ce să mai zic, eram ca la salon,  salonul nostru din baie. Iau și laptopul cu mine, las tutorialul să ruleze și mă apuc de tuns. M-au trecut toate transpirațiile de emoțîi să nu-i fac o prostie în cap, el încerca să mă îndrume până ce a trecut o ora și tot ceea ce-și dorea era să termin!!! Când mai aveam cam 15 minute estimate de mine, al meu cere o pauză… eh și pauza aia m-a scos din toată concentrarea, ne întoarcem să fac ultimele retusuri… și ii zic:

-Mă gândeam că aici la spate, aș face o trecere, îmi poți pune un capăt care să tundă mai lung puțin?

-Ok, dar să-l testezi înainte să vezi cât de scurt/lung ia…

-Păi cum să-l testez???? În capul tău? Și dacă nu e bun?

-Haiiii, iubita!!!! Încearcă, nu te mănâncă!

Și am încercat… am luat încă 1 cm din par la 0! Fuuuuuuck!!! Ce fac acum ??? Curgeau apele pe mine, el era roșu la față… eu mă uităm la ceafă lui care acum era mai lungă decât ne-am fi dorit, i-am arătat poză, a acceptat să-l tund și pe lângă și a zis că stăm acasă suficient timp cat să nu-l vadă nimeni… e Ok!

Dar oare eu îl mai văd? Când ieșim din izolare? :)) ( doar el știe )

În altă ordine de idei, m-am reapucat de sport, dacă până acum aveam scuză că n-am timp să ajung la sală, aveam un program destul de încărcat și tot acasă reușeam să fac mișcare, acum m-am motivat să fac aproape zilnic și mă ajută mult! Motivarea vine datorită fetelor cu care ma antrenez, avem un grup de câteva “gagici”, una dintre ele este boooomba pe sport și ne vedem online, facem sport împreună! E mișto că nu prea am scuză să lipsesc.

Asadar, activități în perioada asta găseșți, depinde de tine cum vrei să treci prin săptămânile de stat în casă, dacă vrei să-ti plângi de milă, te va afecta rău de tot la căpșor… dacă vrei să accepți că nu ține de ține, că asta este cea mai bună soluție pentru moment.. o să găsești să te folosești de timpul asta în favoarea ta!

Dacă ești singur, reflectă asupra a ceea ce urmează să faci când o să poți să ieși, învață ceva nou.. dacă ai ajuns să citești acest articol înseamnă că ai acces la informație, ca să nu mai zic că găseșți muuulte chiar GRATIS! Deci.. îți reamintesc, n-ai scuză! Mișcă fundul, fă mișcare, citește, învață, creează… Fă CEVA!

Timpul asta pe care-l petreci în casă nu o să se întoarcă, de ieșit din casă o să ieși, depinde de cum o să ieși… ți-ai pus pe pauză tot și ai hibernat sau ieși mai bogat din asta???

Iar dacă eșți într-o relație, ai ocazia să stai cu partenerul tău mai mult, să faceți lucruri împreună… un timp atât de prețios și de care o să-ți fie dor când te întorci în haosul cotidian!

Stat acasă nu înseamnă pentru toti timp liber, unii muncesc iar eu mă rog să am de lucru, am zile mai lejere, am seri când stau până la 12-1 că să termin un proiect… dar fără să am ceva de făcut, o iau razna și eu!

DECI? Tu cum simți izolarea? Ce activități ai?

Eu tocmai ce mi-am dat seama că mi-e foame, așa că mă duc să gătesc!

Share: