Să vă povestesc câteva moduri de abordare întâlnite sâmbătă seară într-un club din București.

Menționam într-un articol că sunt mai băiețoasă, că mă înțeleg mai bine cu bărbații decât cu femeile, acesta e și motivul pentru care  nu am fost genul de țipă care să iasă doar cu fetele prea des, în general ieșim în gașcă mare. Există și momente când mă văd doar cu fetele și e mișto, povestim cu detalii și ne strofocam să înțelegem cum a putut idiotul să-i facă așa ceva unei alte prietene minunate și splendite, care normal că nu a greșit cu nimic, iar ăla e un nemernic!

Glumesc, am prietene realiste, la final știu să tragă linie și să-și recunoască partea de vină, nu suntem atât de dramatice cum cred bărbații… sau cel puțin nu ale mele, slavă Domnului!

Oricât de bine m-aș înțelege cu băieții, e clar că am nevoie de timpul meu cu fetele, așa o să înceapă  povestea de sâmbătă seară în care am ieșit după ceva vreme doar cu fetele.

Începutul de weekend îmi dă prilejiul să-mi fac planul pentru cele 2 zile de relaxare așadar am chef să beau o cafea, să mă plimb puțin prin oraș pe jos și să-mi caut o carte bună. Sun o prietenă și stabilim să ne vedem în jur de ora 7 la o cafenea super drăguță din Dorobanți, nu-i de fițe aici, inițial pe listă era Eden dar am zis să încercăm ceva nou iar localul are un super cont de Instagram cu un decor roz cu floricele, cu cafea roz, cu șervețele roz, cu meniu roz, cu câini îmbrăcăți în roz, cu femei în roz, tot tacamul… ce să-ți zic, visul oricărei prințese!

Asta vezi tu în poză, pentru că tot decorul ăsta fain e pe 10 metrii pătrați, în fine… ce îmi doream să-ți menționez e că uneori ce vezi în poze, nu-i neapărat așa fain în realitate, iar ca și pont acesta este loc de ieșit doar cu femei și de preferat să nu aveți prea multe de vorbit că ajungeți să comunicați prin mesaje la ce intimitate ai… dar decorul? Super fain și tipa care servește e simpatică. 

Ajunge prietena mea, ne bem cafeaua și o luăm la picior spre centru, destinația Cărturești. La 20 de minute îi sună telefonul, vorbește și se uită la mine cu privirea aia… ieșim în seara asta? Vin fetele pe la 11 și mergem în Interbelic… Da!!! Ca pe vremuri, daaaa vreau! Eram efectiv super încântată, ieeeei doar gagici! Ce tare!

O să sar peste 3 ore în care am mers să mai bem o cafea că ne luase somnul, nu eram pregătite de ieșit, o să sar și peste vizita la Cărturești unde mi-am dat seama că fluxul de oameni e din cel care merg să vadă un muzeu nu neapărat pentru o carte… și dacă cumva nu m-am lungit, cum se mai întâmplă, ajung la subiectul serii, cum să nu încerci să agăți!

Să stabilim câteva lucruri de la bun început:

1. Dacă ieși singură/cu fetele în club îți asumi că e posibil să te abordeze cineva în acea seară, e normal!

2. Dacă ești fumătoare realizezi că cel mai simplu mod de băgat în seama e să ti se ceară un foc.

3. Dacă te simți bine lumea o să caute anturaj, încearcă să stai supărată și o să vezi că cel mai probabil nu te observă nimeni sau o să te abordeze un dubios depresiv. 

4. Dacă nu arăți ca o măicuța, în club cineva o să încerce să vorbească cu ține.

5. Dacă zâmbești ai grijă cui/cum o faci ca să nu se înțeleagă altceva.

Bun! Deci cu lecțiile învățate, să înceapă distracția. Cum să nu agăți?! O să vă las 3 exemple ieșite din tipar sper… spre binele vostru, al bărbaților, da!

În jurul orei 2, clubul full înăuntru și afară! Avea un sincron DJ-ul de punea 3 piese blană cât stăteam la fumat iar când intrăm să dansăm 20 de minute o dădea în bară… Reușește să mă plictisesca și decid să sfârșesc ultimele țigări rămase așa că le fac fetelor semnul de fumat.

Dau să-mi fac loc prin mulțimea de oameni și sunt oprită de un băiat care mă strigă pe nume părând super încântat să mă vadă. Mă opresc, îl privesc, îl salut politicos și îl rog să-mi reamintească cine e și de unde ne știm. Sunt momente când mai pățesc asta dar în general uit numele oamenilor, nu fețele… timp de 5 minute s-a jucat cu nervii mei, efectiv singurul motiv pentru care îmi păstram răbdarea era să nu fie cunoștință de familie și să fac o gafă, dar ajung într-un final la capătul puterilor și îi spun: 

-BUN, TU eșți George, eu sunt Andreea… EU, Andreeea, NU te cunosc pe tine dragul meu George, cred că mă confunzi, dacă nu ți-a fost clar că nu ghicesc că n-am ce să ghicesc, te rog să mă scuzi dar NU NE ȘTIM! Sau cel puțîn eu pe ține nu te știu… 

…după cele 5 minute îmi dă bomba: 

-Ba da, Andreea… În fine, n-ai ghicit dar îți spun eu, ne știm din NUBA de la mare. Am crezut că județul Constanța o să fie un indiciu destul de bun…

 -Prietene, îți mulțumesc dar eu nu am fost niciodată în Nuba la mare, hai să oprim aici jocul asta.

Uite cum mi-am pierdut eu 5 minute cu un tip care s-a gândit că e super amuzant să strigi o țipă Andreea, șanse uriașe să fie o Andreea… că ai mei n-au putut să-mi zică Monica, era mai puțîn comun… și nu mă mai întorceam la orice… strigare.

Ies pe terasă deja supărată pe mine că am stat să-i dau explicații lui George, culmea că acum chiar sunt capabilă să-l recunosc și ii știu și numele, sper să am ocazia să-l întâlnesc într-o seară să-i întorc favoarea, dar să fie cu o țipă Andreea încercând să o combine și să apar eu  încântată:

– Georgeeee!!! Ce faci???  

-Bine dar cine eșți? 

-EEEEH? Ghici?? Iubita ta, ai uitat?? Hai că-ți aduc eu aminte… 

*Glumesc, NU aș face asta.

Ajung la locul stabilit și încep să le povestesc fetelor de ce și-au fumat deja țigara fără mine. Nu apuc să zic mare lucru că apar doi tipi,  unul vine la mine și mă întreabă:

– Ești studentă la medicină sau la drept?

– Nici, nici.

– N-are cum!!!

– Ok, în primul rând nu mai sunt studentă… 

– Nu, nu… tu ai față de medicină sau drept.

– E de la ochelari, scuză-mă dar chiar eram într-o discuție, nu te supăra.

Dau să reiau conversația și prietenul ăstuia rămâne lângă noi, se uită la mine și mă întreabă:- Și tu tot avocat?Acesta a fost momentul în care am realizat că ăștia au reușit să-mi strice orice vibe și totodată că ei nu o să f**a nimic în această seară și nici în viitorul apropiat. Efectiv n-au cum!
Fac o față vizibil deranjată și șocată că mă întreabă același lucru, mă uit la prietenă mea care râdea și-mi spune încet „spune da!”- Da.- Ce tare! Vreau să-ți spun că eu respect foarte mult femeile avocat, notar sau jurist.
Aici o iau razna și las orice formă de a proteja sau de a împacheta cuvintele în așa fel încât să nu deranjez și îi spun:-Ok și cu restul? Doar pe astea le respecți, ah?- Ah, nu dar da… pe astea în mod special!-Ok, tu cu ce te ocupi?Va rog să mă credeți pe bune, omul a răspuns că și George când l-am întrebat de unde ne știm și anume :-Ghici?!BAAAAAM! Aici mă enervez grav și încep să-i explic câteva lucruri, o să-i spunem George 2 de dragul poveștii, sincer pe el nu l-am reținut: 

-Hai să-ți explic cum stă treaba, tu ai venit către 2 fete/femei cum vrei tu să ne spui. Nu am arătat niciuna interes sau ceva de genul, pur și simplu ai încercat să deschizi o conversație, ți-am dat de înțeles că nu este cazul dar ai insistat să rămâi în gură noastră și ai profitat de politețea noastră deși îl expediasem deja pe prietenul tău. În timp ce încerci să discuți cu 2 femei o dai în bară când spui cât respecți tu doar 3 tipuri de femei dintr-un anumit domeniu profesional… trecem și peste asta și când te întreb tu cu ce te ocupi răspunsul tău este GHICI? Cine pe cine? Sincer? Nu mă interesează nici cum te cheamă, nici ce faci și nici ce vrei de la noi. Dacă tot ai venit și ne deranjezi cred că e în interesul tău să menții conversația, nu să ghicesc eu în stele. Deci ce zici că faci?

-Sunt programator. 

-Super, dacă începeai cu asta poate nu mă mai enervăm… Uite domnule programator, în seara asta nu o să mă agăți nici pe mine nici pe ea, dar vreau să-ți dau un sfat, dacă te duci la o femeie să discuți cu ea încearcă să conduci conversația, nu o să blochezi și încearcă să respecți în general femeile, nu în mod special, asta dacă vrei să agăți ceva, cândva!

Am trecut și peste asta, duminică m-am simțit puțîn prost, poate am fost prea directă… dar poate nu îi spunea nimeni niciodată că nu-i ok ce face.

Când am plecat, am luat un Uber iar acolo mi s-a explicat de la un domn că eu nu trebuie să muncesc pentru că  bărbatul trebuie să aducă banul în casă, aici va spun sincer că n-am mai avut energie, i-am spus că văd lucrurile diferit dar nu vreau să dezvolt subiectul. 

Ce-i drept, e plină lumea de nebuni, tu lasă-te agățată de cel ce nu e bou!


P.S: Care-i cel mai prost mod prin care a încercat să te agațe?


Share: