Există iubirea sau e doar un pretext pentru romantici?
Am pornit de la ideea că nu stiu ce înseamnă iubirea, așa că am căutat acest cuvânt în DEX să vedem cum e definit, să văd dacă l-am întâlnit sau nu.. DEX-ul ne spune că vine de la „a iubi” și aceasta reprezintă „A simți pentru cineva sau ceva (o mare) afecțiune.” Am stat și m-am gândit… ce iubesc sau ce am iubit… pentru ce și pentru cine am simțit o afecțiune așa mare… și am găsit câteva răspunsuri.
Daca m-ai întreba acum, ți-aș spune că cel mai bine e ca această constantă în iubire să înceapă cu tine, dar nu pot să fiu ipocrită, am avut perioade când m-am înșelat, nu mi-am oferit iubirea de care aveam nevoie… și dacă eu mi-am făcut asta… n-am cum să mă supăr pe mama/tata/iubit/prieten dacă nu mă simt „iubita”…


Iubirea nu cred că există pur și simplu, iubirea o întâlnești, iar pe parcurs începi să o înțelegi și să ți-o păstrezi sau chiar să o înflorești. Iubirea e exercițiu, iubirea e viață și iubirea te învață.
Cum faci să întâlnești iubirea? Pai unde o cauți? Nu e la tine? O cauți în partener? De acolo crezi că vine?
Nu, iubire ești TU! Când înțelegi asta dai și de iubire. Iubirea-i libertate, iubirea-i energie vie pe care înveți să o lași să curgă prin tine, cu riscul de a pierde în emoții și de a te simții bine. Uneori iubirea ține, aletori n-a fost iubire, poate doar îndrăgostire.
Iubirea nu-i o nevoie, iubirea nu-i cu așteptări mari, iubirea nu-i cu floricele, iubirea e ceva pur și curat… nu-i ceva de așteptat.
Ca să poți să mă iubești pe mine învață să-ți oferi ție iubire… pentru că eu… n-am nevoie de tine!

Nu am nevoie de tine că să mă duci din locul A în locul B, pot lua un taxi, știu să merg pe jos, iau și metroul uneori, mai merg și cu ratb-ul..găsesc eu o soluție
Nu am nevoie de tine pentru o cafea, mi-o permit și singură, uneri cea din fața ASE-ului cu un coleg adormit mă bucură mai mult decât o cafea la cea mai fițoasă cafenea…
Nu am nevoie de tine să-mi porți de grijă, am o mamă pentru asta…abia îi fac față ei..îmi port singură de grijă.
Nu am nevoie de tine să-mi faci un masaj într-o zi proastă, îmi permit să merg la un masaj… în plus, am un motan care mă masează zilnic..
Nu am nevoie de tine ca să ieșim într-o seara în club… mă distrez atât de bine și singură…
Nu am nevoie de tine să-mi dai „Bună dimineața!” …Cât de bună o să fie ziua depinde doar de mine.
Nu am nevoie de tine să fac sex… sex face oricine…
Nu am nevoie de tine să mă iei în brațe, am prieteni pentru asta..
Nu am nevoie de tine să mă faci să rad… îmi râde viața zilnic în față.
Nu am nevoie de tine să văd răsăritul… îl iubesc prea mult ca să-l asociez cu o persoană..
Nu am nevoie de tine să mă plimb pe bulevarde..o fac adesea singura.
Nu am nevoie de tine să văd un film… am destule filme’n cap și singură..
Nu am nevoie de tine… și tu înțelegi asta că nu acolo e iubirea.
Dar le-aș face pe toate cu Tine !


Fiercare iubește așa cum știe mai bine, unii ne deschidem sufletul în timp… căci a fost rănit și garda-i ridicată bine… alții se îndrăgostesc dintr-o privire. Cine suntem noi să judecam cum e mai bine?
Lasă sufletul să aleagă pentru tine, lasă-l deschis pentru cine simți că-i loc să aducă soare în diminețile ploioase de luni… nu sâmbătă seara când ieși în club și iei alcool la bord să uiți de tine.

Share: