Ne vedem de ceva timp, dar nu știu ce suntem…

Râdem, glumim și povestim cu drag despre situațiile neplăcute sau stările neplăcute prin care am trecut după ce s-a așternut timpul peste ele, cumva trecerea timpului te face să priveșți detașat cele întâmplate, dar totodată cu evoluția ta de multe o ori razi de tine… pentru cât de fraier erai…

În 2019, Mihai nu o mai întreabă pe Ana dacă vrea să fie prietena lui… Mihai o să-i dea de înțeles că o place, Ana dacă îl place o să accepte o întâlnire cu el și de aici lucrurile diferă de la om la om, unii evoluează mai repede, alții mai ușor… nimic de comentat, e normal să fie așa.

Cum facem că Mihai, de astăzi, nu o mai întreabă pe Ana dacă vrea să fie prietenă lui… nu, el o să simtă dacă este acceptat de către Ana și va face un pas în această direcție… de exemplu : o sărută.

Ana va înțelege că acesta își dorește mai mult decât prietenie dar oare mai mult înseamnă o relație?

Atenție! Vorbim de anul 2019… dacă tu îmi spui că toți cei care se sărută sau fac sex sunt într-o relație, o să te contrazic și eu și alții. Așadar, Ana este într-o relație cu Mihai sau nu?

Cum ne dăm seama că suntem într-o relație?

Ana a auzit că bărbații sunt speriați de angajament și îi este teamă să îl întrebe pe Mihai cum definește relația lor, până la urmă e bine așa cum e…de ce trebuie să-i pună o etichetă? De ce să ne spunem iubit/iubiă, suntem doi oameni și nu ne definește societate și personal sunt de părere că cei doi au dreptatea lor.

Bun! Asta o să te țină un timp, uneori mai mult, alteori mai puțin… oricâtă încredere ai în tine, când o să începi să te vezi constant cu cineva o să vrei să-i înțelegi rolul pe care-l are în viața ta și cam cât anume te poți implica și tu, asta în cazul în care nu îți dorești să te trezești că îți dai în cap cu propriile principii când o să-l vezi pe Mihai cu iubita lui de mâna.

Trăim într-o societate în care încercăm să fim nonconformiști, să fim cool, să fim în trend și încercăm să ieșim în evidență cu principii care sunt greu de digerat chiar de cei care le susțin sus și tare. De multe ori nici nu sunt ale lor, le sunt implementate și încearcă să supraviețuiască cu ele.

Ana și Mihai se văd de ceva timp și din exterior Ana e încântată de non- relația lor, asta până se întâlnește cu Irina, prietena ei din copilărie care o cunoaște cel mai bine și o întreabă sincer:

-Ana, tu ești bine?

Ana până să fie întrebată, credea că e bine, după discuția cu Irina realizează că a reușit să pice în propria plasă, că ea de ceva timp nu se simte în siguranță, că s-a cam îndrăgostit de Mihai și nu știe cum să-i spună, ea a încercat acum ceva timp să deschidă subiectul relației lor iar Mihai a bătut în retragere, Ana a înțeles că atât poate să-i ofere momentan dar speră să se schimbe el pe parcurs… că și el pare îndrăgostit.

Văd situații de genul din ce în ce mai des, persoane care inițial susțin sus și tare că vor libertate și că le este perfect așa, dar dacă ai ochi să le priveșți în suflet, se deschid și vezi în ochii lor cum tânjesc după iubire și siguranță.

Observ în jurul meu o dorința de a fi independent și liber, de a nu avea angajament, de a putea face ce vrei, când vrei și cu cine vrei. Trăim într-un consumerism continuu iar asta o facem și interuman: vrem blugii X că-s în carouri dar vrem ca săptămâna viitoare să ne luăm unii cu buline, așa cum sâmbătă seară Mihai vrea să poată iesi în club și dacă cumva pică ceva să nu fie nevoit să-i explice Anei, dar totuși duminică la prânz parcă tot Ana ar fi compania dorită după mahmureală.

Povestea asta a fost un exemplu, nu contează că-i Mihai ăla care are frânele sau Ana, dar în această situație niciunul nu e sincer, deși s-au bătut cu pumnii în piept că ei sunt cei mai sinceri și liberi la început.

Ana o să se simtă rănită și o să înțeleagă pe viitor ce caută la un bărbat și ce e capabilă să accepte din partea lui.

Mihai își va găși tipa pentru care o să lupte, că o să i se pună si lui pata pe una, stați liniștiți.

A fi independent și liber nu e o scuză pentru a fugi de iubire. Gandește-te la asta!

Share: